SOFTEH PLUS a dezvoltat o aplicatie unică în România- MedARP

   SOFTEH PLUS vine in ajutorul pacienților care nu găsesc medicamentele de care au nevoie pentru a-și menține boala sub control prin aplicația MedARP,care, pentru prima dată în România, conectează în timp real farmaciile, distribuitorii de medicamente și asociațiile de pacienți, astfel încât bolnavii să-şi găsească în cel mai scurt timp posibil tratamentul de care au nevoie.

Cum funcționează ?

Aplicaţia MedARP, lansată pe 25.04.2017 de Asociația Pacienților cu Afecțiuni Autoimune (APAA) şi Asociația Bolnavilor de Cancer (ABC), funcționează prin conectarea în timp real a tuturor părților implicate în circuitul medicamentelor. Aceasta va fi instalată gratuit în calculatoarele farmaciilor și ale distribuitorilor de medicamente şi va fi monitorizată de către asociațiile de pacienți. Acestea din urmă vizualizează comenzile preluate de către farmacii și trimise către distribuitori și urmăresc stadiul aprobării și onorării acestora. Bolnavii, în final, vor putea ști unde se află medicamentele de care au nevoie și cât de mult va trebui să aștepte până când ajung în farmacie.MedARP va avea şi un Call Center pentru pacienţi, unde aceştia pot reclama lipsa medicamentelor sau pot cere informaţii despre cum funcţionează aplicaţia.

Dupa primele ore peste 150 de farmacii deja isi instalasera aplicatia, considerand ca aceasta le va aduce beneficii atat lor ca si farmacii cat si pacientilor in calitate de clienti.

Aplicația cât și ideea sunt  unice in Romănia …

“Aplicația și ideea este cu totul și cu totul ceva nou, ce nu s-a mai făcut nici în România, nici în altă parte de lume, de aceea acum suntem în perioada de test, iar de săptămâna viitoare aplicația va fi total funcțională. Și acum este total funcțională, dar încă mai urmărim să remediem dacă apar erorile. În aplicație la momentul acesta sunt înrolate peste 140 de farmacii din toată țara, majoritatea sunt farmacii independente și patru distribuitori. Sunt sigură că în următoarea lună numărul acesta de farmacii se va dubla cel puțin și la fel va crește și numărul de distribuitori (…) avem un singur producător (în sistemul aplicației n.r.) și suntem pe discuții finale cu alți trei”, a declarat Rozalia Lăpădatu(președintele Asociației Pacienților cu Afecțiuni Autoimune (APAA).