Softeh Plus realizeaza un flux complet de prescriptie electronica prin sistemele informatice proprii

Luni, 2 iulie 2012, a fost realizat primul flux complet al prescriptiei electronice din afara mediului de test. Reteta prescrisa prin intermediul programului de medici de familie Medwin a fost preluata prin programul de gestiune a activitatii farmaciei Netfarm, ambele sisteme informatice fiind dezvoltate de Softeh Plus.

Prima reteta electronica prescrisa prin intermediul sistemului informatic a fost emisa de doamna doctor Rodica Narcisa Tanasescu, presedinte Societatea Nationala de Medicina Familiei, validând astfel functionarea corecta a sistemului informatic Medwin.

“Suntem încântati de rezultatele obtinute de echipa noastra, tinând cont ca am lucrat întregul weekend pentru a fi gata la timp, în conditiile în care am primit acces la serverele de test ale CNAS si la documentatia finala de conectare abia cu 4 zile înainte.” spune ing. Calu Mihail, director general Softeh Plus.

Efortul a fost facut în vederea pregatirii beneficiarilor nostri, pentru ca acestia sa poata utiliza sistemul de prescriptie electronica din prima zi, cel putin din punctul de vedere al programului de cabinet / farmacie. Chiar daca am reusit sa adaptam sistemele noastre la fluxul impus de introducerea retetei electronice, nu ne putem opri aici, monitorizam modificarile efectuate în sistemul CNAS pentru a optimiza în timp util sistemele proprii.

Am ales, de asemenea, sa ajutam farmaciile ce utilizeaza sistemul nostru informatic prin oferirea de cititoare de coduri de bare de calitate la un pret scazut, lucru salutat de beneficiarii nostri. Mai mult de atât, am adaptat aceste dispozitive astfel încât farmaciile sa le poata utiliza pentru întreaga activitate a farmaciei (scanare retete, coduri de bare produse, carduri de fidelitate, vouchere etc.). Citirea retetei prescrise electronic cu acest cititor 2D reduce considerabil timpul de asteptare al pacientului în farmacie, lucru confirmat de beneficiarii nostri.”

În perioada urmatoare vom organiza întâlniri cu utilizatorii celor doua sisteme informatice (MEDWIN – medici de familie si NETFARM – farmacisti) pentru a analiza problemele reale pe care le au în utilizarea retetei electronice. Vom introduce reteta electronica si în sistemele informatice integrate pentru spitale, clinici si laboratoare realizate de catre firma noastra.

Softeh Plus este un dezvoltator software independent din Romania cu un portofoliu bogat de produse pentru farmacii, medici de familie, spitale publice si private, clinici si laboratoare, asigurari medicale. Compania detine 30% din piata de farmacii si peste 600 de medici de familie utilizeaza aplicatiile sale.