CONSTRUCTII:Sistem Integrat SCOP – C: ERP PAA – CONSTRUCT
ERP PAA – CONSTRUCT
Solutie Informatica complexa care automatizeaza procesul de inregistrare si prelucrare a informatiilor pe principiul de integrare si transfer al informatiilor intre structurile departamentale prin intermediul Solutiei Informatice.
ERP PAA – CONSTRUCT
Solutie Informatica complexa care automatizeaza procesul de inregistrare si prelucrare a informatiilor pe principiul de integrare si transfer al informatiilor intre structurile departamentale prin intermediul Solutiei Informatice. Integrarea nativa cu aplicatiile dedicate zonei Tehnice si de Mecanizare da aliura unui ERP pentru Societatile de Constructii, care asigura procesarea tututor documentelor primare si a fluxurilor de operatiuni identificate cu afectarea zonei Financiar Contabile si de Analiza Comparativa. In cadrul SI SCOP-C urmaraste un flux informational rezultat al experientei de implementare din cadrul societatilor de costructii.
Se utilizeaza in cadrul Societatilor de Constructii in urmatoarele structuri functionale: Dep. Achizitiii, Aprovizionare, Gestiuni Santiere, Gestiuni Magazii, Financiar- Contabilitate, Calculatie Costuri, RUNOS., punand la dispozitie urmatorul set de Module: PAA Gestoc, PAA Contab, PAA Gemfix, PAA Raportari, PAA Pret de Cost, PAA WinSal.
i. PAA Gestoc
PAA-Gestoc este un modul complex cu multiple functionalitati care poate gestiona diverse activitati prin prisma posibilitatilor de stocare si operare a tuturor documentelor primare generate de fluxul de activitate. In acelas timp aceasta aplicatie permite gestiunea stocurilor prin prelucrarea tuturor documentelor primare de baza care afecteaza stocurile si permite monitorizarea permanenta a acestora, fie ca este vorba de materii prime, marfuri, materiale, materiale auxiliare sau obiecte de inventar. Este modulul de baza pentru zona operationala din punct de vedere financiar-contabil si gestiune. O parte din facilitatile oferite, functie de activitatea desfasurata : evidenta documente primare (Contracte Clienti-Furnizori, Comenzi Clienti-Furnizori, Comenzi Interne de Aprovizionare, Facturi Furnizori de Servicii si Stocuri, Emitere Facturi Clienti si Bonuri Fiscale Clienti-Furnizori, Avize de Expeditie Clienti-Furnizori, Evidenta Proforme Clienti-Furnizori, Incasari-Plati Casa si Banca pe conturi de trezorerie, intrari diverse, iesiri diverse, evidenta efecte etc.), gestiune Stocuri (Balante Stocuri, Fise Produs-Material, Stoc Curent, Inventarieri etc.), evidenta incasari-plati (Situatii incasari-plati pe documente, situatii neincasate-neplatite pe documente, rapoarte de datare debite -credite, situatii calcul penalizari depasire scadente la plata etc.) etc.. Genereaza automat toate Inregistrarile contabile aferente documentelor primare in baza unor monografii contabile confiogurabile si adaptabile oricaror modificari legislative si asigura jurnalizarea operatiunilor de achizitie si vanzare conform prevederilor legislative.
In cadrul SI SCOP-C, in ceea ce priveste integrarea departamentala :
Asigura legatura cu Dep Tehnic prin preluarea nomenclatorului de Materiale si a necesarului de materiale de pus in opera, pentru fiecare investitie in parte, in scop de Analiza Fisa Limita Resurse Materiale conform cosumuri contabile.
Primeste comenzile de Aprovizionare rezultat al agregarii necesarelor din Santiere si aprobarilor desfasurate in cadrul Dep Comercial.
Transmite toate cheltuielile inregistrate pe masini/utilaje ca urmare a operarii documentelor primar, catre zona de Mecanizare.
Genereaza Inregistrarile contabile aferente Documentelor primare operate pentru asigurarea Contabilitatii Financiare.
Pune la dispozitia Dep de Analiza (PM), prin Intermediul modulelor de Comparatie, consumul contabil real pentru realizarea comparativului de Materiale.
Functionalitati principale (fara a se limita la acestea)
Asigurarea prelucrarii Tuturor Documentelor Primare si automatizarea Intregului Flux posibil de Documente.
Automatizarea procesului de Contabilizare.
Automatizarea procesului de urmarire a Miscarii Stocurilor.
Asigurarea intregii suite de Rapoarte Specifice Departamentelor de Contabilitate, Aprovizionare si Stocuri, etc.
ii. PAA Contab
Modulul de Contabilitate Generala (Financiara) reprezinta nucleul ERP (PAA), concentrand intreaga informatie contabila (Tranzactii) a unitatii economice, realizind atat contabilitatea financiara cat si contabilitatea interna de gestiune. Permite atat analiza finaciar- contabila in perioadele precedente cat si a situatiei actuale, in timp real. Asigura centralizarea si consolidarea informatiilor atit din contabilitatea financiara (clasele 1-7) cat si contabilitatea de gestiune (clasa 9), pina la nivel de balanta, bilant, flux de numerar, cont de profit si pierdere. In cadrul ERP-ului functioneaza ca un container care primeste si centralizeaza Tranzactii Contabile rezultat al actiunilor de Operare Documente Primare, Calcul Lichidare, Calcul Amortizare etc.. Asigura contabilitatea pe Dimensiuni contabile Multiple (Ex: Centre de Cost/Profit, Departamente, Tipologii) configurabila in functie de rezultatul stabilit. Cu ajutorul mecanismelor de generare automata de Inregistrari Contabile permite automatizarea procesului de Inchidere V si CH, Reevaluare Conturilor in Valuta, inchiderea conturilor de TVA, etc.
In cadrul SI SCOP-C, in ceea ce priveste integrarea departamentala :
Centralizeaza toate inregistrarile contabile aferente operatiunilor si documentelor primare inregistrate – de la nivelul zonei de Documente primare si stocuri, salarizare si gestiune mijloace fixe, pe strcturile de dimensiuni constabile stabilite.
Asigura principala informatie pentru configurarea, calculul si generarea Contului de Profit si Pierdere pe investitie, etc.
Functionalitati principale (fara a se limita la acestea)
Asigurarea Automatizarii procesului de centralizare a Inregistrarilor Contabile pe multidimensiuni contabile.
Asigurarea generarii tuturor Rapoartelor Specifice avand la baza Inregistrarile Contabile (Ex: Balante, Fise Cont, Carte Mare etc.).
Asigurarea automatizarii proceselor de inchidere luna (Ex: V si CH si alte operatiuni), etc.
iii. PAA Gemfix
Modulul de gestiune a imobilizarilor PAA-Gemfix permite evidenta mijloacelor fixe, calculul amortizarii si generarea automata a inregistrarilor contabile direct in modulul PA-Contif. Modulul permite configurarea modului de calcul al amortizarii cu optiunile posibile: luna urmatoare punerii in functiune/luna iesirii, luna urmatoare punerii in functiune/fara luna iesirii, luna punerii in functiune/luna iesirii, luna punerii in functiune/fara luna iesirii. Deasemenea sistemul tine evidenta amortizari nedeductibile fiscal, iar la nivelul rapoartelor se evidentiaza separat amortizarile deductibile si cele nedeductibile. Regimurile de amortizare permise de catre sistem sunt: liniar, accelerat, degresiv AD1, degresiv AD2, manual. Regimul manual permite utilizatorului propria configurare a amortizarilor lunare. Starile mijlocului fix permise la nivelul aplicatiei : normala, in rezerva/disponibil, in conservare. Aplicatia permite generarea multipla de mijloace fixe pornind de la caracterisiticile unuia dintre ele cu posibilitatea de generare automata a numarului de inventat . Aceasta functie este utila in cazul unui numar mai mare de mijloace fixe identice care trebuie inregistrate distinct. In acelas timp aplicatia permite obtinerea oricarei informatii istorice incepind cu data implementarii acestuia, etc.
In cadrul SI SCOP-C, in ceea ce priveste integrarea departamentala :
Genereaza Inregistrarile contabile privind amortizarea Mijloacelor Fixe si alte operatiuni pe structurile de dimensiuni contabile stabilite (Ex: Lucrari, Masini, Departamente, etc.).
Asigura transferul automat al cheltuielilor cu amortizarea masinilor / utiliajelor catre Modulul de Mecanizare pentru sustinerea calculului indicilor de Exploatare si analiza profitabilitate.
Functionalitati principale (fara a se limita la acestea)
Asigurarea Gestiunii complete a Mijloacelor Fixe si a Obiectelor de Inventar de natura Mijloacelor Fixe.
Asigurarea generarii automate a tuturor rapoartelor specifice gestionarii Mijloacelor Fixe, etc.
iv. PAA Raportari
Modul pentru automatizarea procesului de raportare catre MF. Asigura extragerea si pregatirea datelor inregistrate prin intermediul Solutiilor Informatice anterior descrise, in scop de raportare a situatiilor de volum D394, D390, D300.
v. PAA Pret de Cost
Modulul PAA Pret de Cost este un utilitar foarte important in urmarirea eficientei si profitabilitatii obiectivelor la nivelul societatii. Scopul acestuia este de a automatiza procesul de calcul al Contului de Profit si Pierdere al unei societatii cu defalcare pe obiective (Centre de Profit – Lucari/Investitii) prin identificarea veniturilor si cheltuielilor direct inregistrate pe obiective si repartizarea cheltuielilor neinregistrate pe obiective la nivelul Centrelor de Profit pe baza calculului automat al coeficientilor de repartizare. Modalitatea de calcul si urmarire indicatorilor stabiliti este strans legat de obiectul de activitate.
In cadrul Societatilor de Constructii aceasta calculeaza pretul de cost pe masura evolutiei realizarii unei investitii si pana la incheierea acesteia. Sursa de Informatiii o reprezinta Inregistrarile contabile. Calculul pretului de cost la nivelul obiectivului urmarit permite determinarea profitabilitatii contabile a obiectivului urmarit cu luare in considerare a cheltuielilor indirecte, repartizate in baza coeficientilor de repartizare.
In cadrul SI SCOP-C, in ceea ce priveste integrarea departamentala :
Preia Informatiile necesare calculului Indicatorilor definiti, conform formule, de la nivelul Inregistrarilor Contabile centralizate.
Preia informatiile necesare asigurarii configurarii cheilor de repartizare pentru repartizarea chletuielilor cu Mecanizarea, de la nivelul prestatiilor inregistrate conform Foilor de Parcus Pontaj.
Functionalitati principale (fara a se limita la acestea)
Asigurarea posibilitatilor de Definire / Configurarea a unor structuri de P&L personalizate si oricaror alte structuri de analiza care au ca sursa de Informatii Inregistrari contabile.
Asigurarea posibilitatilor de definire formule de calcul personalizate pentru Indicatorii urmariti si de configurare a orocator chei de repartizare.
Asigurarea posibilitatilor de analiza a Situatiilor Definite pe Obiective in luna, an sau de la inceputul investitiilor (obiectivelor) in diverse forme de afisare.